B-Lite, slik er verdens letteste brystimplantater (2024)

Operasjonen – innleggelse av brystproteser

Operasjonen for brystforstørrelse / silikonpupper gjøres i en kombinasjon av narkose og lokalbedøvelse og tar ca. 1 time. Snittet legges vanligvis i folden under brystet, snittlengden er 4-6 cm for runde proteser, for anatomiske ca. 6 cm, litt avhengig av størrelse. Vi avklarer før operasjonen om brystprotesene bør legges over eller under brystmuskelen. Hudsnittet lukkes med selvoppløsende tråd, slik at det ikke er behov for å fjerne sting senere.

Selve operasjonsdagen møter du nyvasket med Hibiscrub (se egen info), usminket og med fjernet alle smykker/piercinger. Du skal ha tatt noen forebyggende medisiner som du har fått resept på av oss. Dine eventuelle faste medisiner skal du ta inntil 2 timer før operasjonen. Du må være fastende, det vil si at du ikke har spist eller drukket noe siden kvelden før. Det gjelder også pastiller, tyggegummi, snus, røyk etc. Bruker du Marevanmå du slu*tte å ta dette minst 3 dager før operasjonen.

Bruker du Albyl-E må du slu*tte å ta disse 14 dager før operasjonen. Alle typer NSAID’s (eks. Voltaren, Ibux, Napren) bør unngås i tiden før operasjonen. Dette gjelder også fettløslige vitaminer som E, D, K og A som man ofte finner i kosttilskudd. Disse bør også unngåsfordi de på linje med blodfortynnende medisiner gir øket fare forblødningskomplikasjoner og uheldig resultat.
Hvis du røyker eller bruker nikotin i en annen form, bør du slu*tte med dette i forbindelse med operasjonen. Nikotin forstyrrer blodtilførselen i de små blodårene som er viktige for en infeksjonsfri og pen sårtilheling.

Etter operasjonen vil du bli flyttet inn på oppvåkningsavdelingen. Når du kvikner tilvil du få smertestillende medisiner hvis du trenger det . Du vil ha fått på deg en sports-BH, og dersom vi har lagt protesene under muskel også et nedpressbånd. Overkroppen holdes litt høyt i sengen. Du får litt å spise og drikke når du er klar for det. Når du også har vært oppe og besøkt toalettet, kan du reise hjem (eller til hotellet). Dette vil vanligvis være etter 1-2 timer. Vi kontakter de du har avtalt henting med.

Tiden etter operasjonen

Dagen etter operasjonen kan du fjerne den løse kompressen (bandasjen) som ligger i BH’n. Tapen over selve arret skal ikke fjernes. Det er vanlig at tapen under brystet er litt gjennomtrukket av størknet blod. De første dagene skal du ta det mest mulig med ro. Du skal belaste armene dine minst mulig ogforsøke å sove med overkroppen litt hevet. De første 2 ukene bør du begrense bruken av armene til å stelle deg selv og spise.Du kan dusje etter 4 dager. Du skal ikke kjøre bil selv den første uken og i alle fall ikke kjøre bil selv så lenge du bruker sterke smertestillende medisiner.

Det er ikke uvanlig at du merker at det er væske i (skvulper) i brystene en stund etter operasjonen.Det er normalt og er væske som vil bli tatt opp i kroppenetter hvert. Etter 2 uker kan du stort sett bevege deg normalt, men ikke belaste armene over skuldernivå og ikke løfte tyngre enn 10 Kg. Sports-BH’nskal være på dag og natt de første 4 ukene, kun tas av når du dusjer. Etter de første 4 ukene holder det å bruke sports-BH’n på dagtid hvis ikke annet er avtalt. Du kan begynne å trene forsiktig etter 6 uker (ikke benkpress og lignende). Etter å ha blitt operert med silikonproteser må du ikke bruke “push-BH” mer, det vil kunne ødelegge resultatet.

Etter 3 måneder kan du begynne å bruke andre BH’er enn sports-BH, hvis ikke annet er avtalt. Du bør utover det bruke sports- BH så mye som mulig, Tapen over arret skifter du første gang etter ca. 10 dager og etter det ca. hverannen uke i 3 måneder. Dette for å bedre arrdannelsen. Den første hevelsen etter operasjonenvil gradvis avta de første ukene. Generelt vil brystet “henge seg til” i løpet av det første året. Tendensen til heng i brystet er individuell og kan variere mye. Generelt kan man si at store, tunge bryst henger seg mer til/fortere enn små og faste.

Mulige komplikasjoner

Som for alle kirurgiske inngrep består det en risiko for blant annet infeksjon og blødninger, mengenerelt er det liten komplikasjonsfare. Faren for komplikasjoner er størst første døgnet. Det vil stort sett dreie seg om en blødning i det ene brystet. Det vil ofte skje i løpet av de første timene etter at du har kommet hjem. Du vil i så fall oppleve at det ene brystet hovner mer opp enn det andre og er mer smertefullt. Denne forskjellen vil stort sett være veldig tydelig og ikke til å ta feil av. Du må i tilfelle dette skjer ta kontakt med klinikken, eller din kirurg direkte hvis dette skjer utenfor klinikkens åpningstid.

De som er sammen med deg det første døgnet må da bringe deg til klinikken etter nærmere avtale. Dette vil ikke ødelegge det endelige resultatet. Det vil stort sett alltid den første tiden være en sideforskjell vedrørende hevelse og smerter. Det er helt vanlig og kan avventes. Får du imidlertid en blødning som ovenfor beskrevet, vil du normaltikke være i tvil. Noen ganger, vil vi ved tvilbe deg sende bilde på SMS og vurdere ut i fra det. Det avtales vanligvis en kontroll etter 3 måneder og 1 år.

B-Lite, slik er verdens letteste brystimplantater (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6024

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.